Nyheter

Campingarna i Ulricehamn tycker till

Campingägarna i Ulricehamn har olika åsikter om ställplatsen i centrum.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2013

Jimmy Blomberg , föreståndare för Prångens Camping, ser fördelarna som finns med ställplatsen.

– Den fyller en stor funktion. Folk som köper husbil vill ofta fricampa, stå i naturen eller nära centrum. Då är ställplatsen ett bra led i utvecklingen med tanke på den husbilsexplosion som varit de senaste 5-6 åren. Jag ser det inte som en konkurrent. Den gruppen som köper husbilar i dag fanns inte innan. Hade ställplatsen inte funnits hade folk bara kört förbi Ulricehamn och hittat något annat ställe.

På Skotteks camping är föreståndare Günter Ellinger inte lika positivt inställd till ställplatsen.

– Det finns redan bra campingplatser i kommunen som man nu konkurrerar med. Det har kostat flera hundra tusen kronor att ställa i ordning parkeringsplatsen, pengar man mycket hellre hade kunnat satsa på något annat. Det finns redan tre campingplatser som investerat mycket i sina verksamheter i Ulricehamn, men nu är det uppemot 30 husbilar som står där istället för hos oss varje kväll. Det är ingen som pratat med oss om detta. Jag är inte begeistrad. Christin Gullhamn , campingvärd på Lassalyckans camping, menar att allt har sina för- och nackdelar.

– Huvudsaken är ju att det finns något för alla. Tidigare när man kunde stå där över en hel helg märkte vi av en minskning, men nu när det är en maxgräns på ett dygn så tror jag inte att det blir någon stor skillnad. Vissa har legat ett dygn nere vid vattnet och tagit promenader in till stan, men sedan har de åkt upp till oss och stått här resten av helgen.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.