Nyheter

Butik sålde tobak och läkemedel utan tillstånd

En förundersökning gällande misstanke om brott mot tobakslagen har inletts mot en butiksägare i Ulricehamn. Butiken har även anmälts till läkemedelsverket för oanmäld försäljning av läkemedel.
Nyheter • Publicerad 19 december 2013

Det är en livsmedelsbutik som förundersökningen riktar sig emot. Vid en tillsyn nyligen som polis gjorde i samarbete med Ulricehamns kommun, påträffades material som gav polisen anledning till att gå vidare genom att inleda en förundersökning.

– Det finns misstanke om brott, säger John Enzinger, assistent vid polisen i Ulricehamn.

Eftersom sekretess kring förundersökningen råder, lämnas inte ytterligare information från polisen om vad misstankarna handlar om.

Det är först på senare tid som polisen i Ulricehamn kommit igång med inspektioner gällande tobakslagen. Butiken nu är den första i kommunen som polisen gjort tillsyn hos. Motivet till tillsynen var helt enkelt att någon sådan tillsyn tidigare inte gjorts, enligt John Enzinger.

– Det är först nu som vi börjat komma igång med detta på allvar. Ytterligare inspektioner mot andra butiker som säljer tobak kommer att göras, säger han.

Parallellt med polisen tillsyn granskades butiken av Ulricehamns kommun. Som konstaterade att ingen anmälan om tobaksförsäljning lämnats till kommunen

Enligt uppgift har butiken nu gjort en sådan anmälan. Vilket innebär att butiken kan saluföra tobaksprodukter. Att en förundersökning gällande brott mot tobakslagen innebär inget hinder för fortsatt försäljning.

– Så länge en förundersökning pågår finns inget åtal om brott och heller ingen som dömts för något brott, säger John Enzinger.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.