Annons
Nyheter

Bryggbygget kan dröja till våren

Bygget av den nya bryggan i centrala Ulricehamn kan i värsta fall försenas ända till våren.
Nyheter • Publicerad 5 november 2014

Det är främst det höga vattenståndet som försenar bygget. Tranemo Trädgårdstjänst är ett av företagen som är inblandade i bygget och vd Roger Carlsson har tidigare sagt att det behövs än nivå ner mot 164 meter för att man ska kunna arbeta.

För närvarande har nivån de senaste dagarna legat stabilt nästan en halv meter över det, på 164,44 meter.

Annons

Morgon Fors är projektledare för bryggarbetet från Ulricehamns kommuns sida.

– Vi avvaktar hur vädret utvecklar sig framöver men värsta scenariot är att vi inte kan fortsätta förrän till våren om inte Åsundens nivå sjunker ner till 164,10, 164,15.

Som UT tidigare har skrivit om ska den 140 meter långa gamla bryggan längs Åsunden från restaurang Bryggan och söderut tas bort. Den ska ersättas med en ny och längre brygga av en stabilare konstruktion som bättre står emot väder och vind. bryggan ska vila på ett så kallat L-stöd i betong.

Bygget har också försenats på grund av en olycka i september då en grävmaskin som arbetade med den nya bryggan välte i sjön. Föraren klarade sig oskadd. Men på grund av olyckan har det gjorts en utförligare undersökning av marken där bryggan ska byggas.

Denna undersökning är nu klar och entreprenören håller för närvarande på att sammanställa en handlingsplan för hur man ska kunna fortsätta arbetet.

Arbetet med att förstärka och förbättra den redan befintliga bryggan kommer fortgå under hösten. Det arbetet påverkas inte av vattennivån.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons