Nyheter
Natten till tisdagen blev en lastbilschaufför som stod parkerad vid Rasta i Strängsered av med delar av sin last.
Nyheter • Publicerad 16 december 2014

Någon hade skurit upp kapellet och tagit med 130 playstation fyra till ett värde av ungefär en halv miljon.

– Vi misstänker att det är någon på insidan men har inga direkta belägg för det. Hur skulle någon annars veta att de fanns där? Det är klart att det kan vara en slump men jag vet inte om man har sådan tur, säger kommissarie Hans Andrén.

Chauffören vaknade vid fyratiden på natten till tisdagen och upptäckte det uppskurna kapellet och att konsolerna fattades. Polisen har gjort en teknisk undersökning på plats men den är inte klar ännu.

– Det skulle förvåna mig om vi hittar något där. De gånger vi fått fast på dem är när de försöker sälja varorna senare, säger han.

De senaste månaderna har två liknande stölder inträffat vid Statoil i Bollebygd och här har polisen lyckats få fast tjuvarna när de försökt kränga varorna på nätet. I ena fallet rörde det sig om plattänger och i det andra fallet skor som tjuvarna annonserade ut på nätet. Varor för 60 000–70 000 kom tillbaka till företagen.

– Vi hade ytterligare en stöld på Viared den här månaden när 60 Iphones försvann. Det är likadant där att vi undrar hur de vet. Det är något som inte stämmer, säger Hans Andrén.

Polisen försöker ta hjälp av grossister och de som sköter transporterna för att se om det kan leda till att brotten uppklaras.

Åsa Dahlberg/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.