Annons
Nyheter

Bristerna var redan kända

Marie Törnqvist, vice ordförande, och Birgit Larsson, ordförande i Kommunal i Ulricehamn, anser att konsultrapporten om äldreomsorgen i stort är tydligt och bra skriven.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2014

– Den ger också en bild av att det förekommer brister i ledningen, något som vi redan tidigare haft på känn genom de samtal vi haft med medlemmar.

– Medlemmar har ställt frågor till oss som egentligen arbetsgivaren ska svara på, säger Marie Törnqvist.

Annons

Hur ser ni på beskrivningen av att det ska ha utvecklats en kultur inom äldreomsorgen, som bland annat innebär att man mer eller mindre medvetet kalkylerar med att det ska bli underskott?

– Det har vi svårt att se. Jag menar, vi har diskuterat budget och besparingar sedan 1992. Samtidigt är det så att politikerna inte skickar med pengar till vissa beslut som kostar, säger Birgit Larsson.

Flera arbetstidsmodeller som blandas med varandra är ytterligare ett problem som tas upp i rapporten. Företrädarna för Kommunal berättar att detta är något som man redan jobbar med.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons