Nyheter
Ulricehamns kommun får inte tag i tillräckligt med sjuksköterskor inför sommaren. Ytterligare två-tre semestervikarier skulle behövas.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2014

Som alla andra kommuner var även Ulricehamns tidigt ute med att söka personal inför sommaren för att täcka behovet av vikarier för semesterlediga sjuksköterskor. Det resulterade i ett par sökande. Samtidigt finns kontakter med några sedan tidigare anställningar.

Men när nu semesterperioden närmar sig visar det sig att behovet av sjuksköterskor ännu inte täckt. Därför gick kommunen nyligen ut med en platsannons där man söker sjuksköterskor inom hemsjukvården, korttidsvård och särskilt boende.

– Vi har haft jättesvårt att få tag på sjuksköterskor och för att klara de behoven. Vi skulle behöva ytterligare två-tre stycken, säger Annika Martinsson, enhetschef sjuksköterskor.

Annika Martinsson påpekar att Ulricehamns kommun långt ifrån är ensamma om problemet med att inte få tag på sjuksköterskor.

– Överlag råder det brist på sköterskor. Det finns flera orsaker, exempelvis vikariatens längd, att vi i nuläget inte har möjlighet att erbjuda tillsvidaretjänster samt löneläget.

Någon risk att det ska bli svårt att klara verksamheten ser hon inte, även om man inte får tillräckligt med sökande.

– Vården pågår 24 timmar om dygnet, det är inte något som man stänger ner. Men det är ingen risk att verksamheten blir lidande.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.