Nyheter

Bränder hos samma familj kan vara anlagda

Efter att Claes och Ingela Norén i Vegby anmält att det förekom dumpning av trädgårdsavfall vid deras tomt har de drabbats av två bränder, båda bränderna ska nu utredas av polisen.
Nyheter • Publicerad 1 september 2011

Claes Norén är noga med att inte anklaga någon. Bränderna kan vara en slump, och han tycker nu att det är upp till polisen att komma fram till vad som har hänt.

Men samtidigt går det inte att komma ifrån det faktum att det har skett två bränder på kort tid vid deras hem, och det finns ingen naturlig och uppenbar brandorsak.

Claes och Ingela flyttade nyligen till området. I juli anmälde de dumpningen av trädgårdsavfall till kommunen. Ulricehamns Tidning skrev om deras anmälan i slutet av juli.

– Efter det så hände de här grejerna. Det första som hände var att min fru fick ett däck sönderskuret på bilen. Hon höll på att köra av vägen när det small, säger Claes Norén.

På kvällen den sjätte augusti brann deras husvagn och nu senast, natten till den 30 augusti brann deras förråd.

Han vill som sagt inte dra för långtgående slutsatser av händelserna, men konstaterar samtidigt att i princip alla grannarna har slutat hälsa på dem.

Sammantaget har de hamnat i en mycket obehaglig situation.

– Vi mår naturligtvis inte alls bra. Det här är skitjobbigt, säger Claes Norén.

Polisen utreder nu de båda bränderna. Först ska en teknisk undersökning göras på de båda brandplatserna innan man går vidare. Båda bränderna rubriceras som mordbrand.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.