Nyheter
Viss oro fanns men stämningen på torsdagens möte om ett nytt behandlingshem i fastigheten Björkgården i Hössna beskrivs ändå som bra.
Nyheter • Publicerad 19 april 2010

Cirka 50 personer, betydligt fler än väntat, kom till mötet där fastighetsägaren Thomas Johansson samt nya hyresgästen Eken utslussningsenhet informerade om den nya verksamheten.

Det före detta äldreboendet Björkgården kommer alltså användas som boende och utslussning för människor med psykiska funktionshinder.

Anna-Lena Hultman var en av Hössnaborna på mötet.

– Det var väldigt bra information, de berättade mycket om planerna och om killarna som ska ha den här verksamheten. Och de berättade mycket om deras verksamhet i Floby, hur det har fungerat där.

Hur var stämningen?

– Jag tycker det var en bra stämning, det var inga upprörda känslor. Det kom mycket frågor, om vad det är för klientel som ska bo där och hur mycket de ska vara ute i samhället och jag tycker vi fick väldigt bra svar.

– Någon var orolig för huspriser och så där men det var nog inte den allmänna meningen tror jag.

Vad tycker du själv?

– Min egen åsikt är ju att personer som har de här psykiska sjukdomarna måste tas om hand, jag vill ju gärna att de ska få hjälp och inte vara ute på stan på egen hand, så jag tycker det är positivt att det finns sådana här ställen, att någon hjälper dem. Jag har inget emot att det blir på Björkgården. Jag hade ju önskat att det skulle vara äldreboende där. Nu kan det inte bli så och då är jag glad att det blir någon verksamhet där och att det inte står och förfaller.

Conny Johansson var också på mötet.

– När jag åkte dit var jag lite skeptisk, men för mig var det ett bra möte, och det var bra personer som var där och informerade.

Enligt Conny Johansson var det lite oroligt i början.

– Det var en del diskussioner och kanske lite högljutt. Folk är oroliga. Någon undrade om man vågade släppa ut sina barn och det var lite diskussioner om sådant. Men de som var där refererade från sin verksamhet i Floby och erfarenheterna därifrån och jag tycker de lugnade ner Hössnaborna rätt så bra. Vi var flera som gick därifrån och sade att det här ska nog gå bra.

Vad tycker du själv?

– Egentligen har jag inget att invända. Nu kommer Björkgården att användas till något som det egentligen var byggt till så på så sätt tycker jag det är bra.

Även ägaren till Björkgården, Thomas Johansson, är nöjd med mötet.

– Det var väldigt positivt att det kom så mycket folk, det är roligt att man engagerar sig så mycket för Hössna, säger han.

– Allt möjligt vädrades och den oro som fanns slocknade rätt fort.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.