Nyheter

Boulespelare kan bli utan inomhushall

Traktens boulespelare kan snart stå utan inomhushall. Fastigheten där man hyr in sig ska säljas.
Nyheter • Publicerad 13 december 2011
Boulehallen i Hökerum används flitigt. Frågan är hur länge till.
Boulehallen i Hökerum används flitigt. Frågan är hur länge till.Foto: Henrik Erickson

Det är i alla fall beskedet man har fått av Hökerum bygg som äger lokalen.

Hallen hyrs formellt av Dalsjöfors gymnastik och idrottsförening. Enligt Håkan Moberg som är ordförande för Boulesektionen har de fått information om att fastigheten håller på att säljas och att den eventuella köparen även vill ha lokalen där boulehallen finns.

– De vill ha alla lokaler, det innebär även den del där vi bedriver boulen, säger Håkan Moberg.

De har försökt nå Hökerum bygg för att få mer information eller något mer definitivt besked om hur det går med försäljningen, men utan resultat än så länge.

– Vi har kontrakt till första april, det är vad vi vet, säger Håkan Moberg.

– Vi har sökt Sigvard Ståhl men inte fått något besked hur det blir, säger han.

Ebbe Rönn, som är ordförande i Hökerum boule har fått intrycket att de måste hitta en ny inomhuslokal istället för den i Hökerum.

– Vi får vara där nästa vår, men sedan ska det vara slut med det. Vi vet inte hur vi ska tackla det här, de söker i Ulricehamn med ljus och lykta efter lokaler.

– Det här känns väldigt tråkigt, det finns bara en inomhushall, i Borås, och den är fullsmockad med spelare. Där finns det ingen plats.

Han säger att boulehallen i Hökerum är mycket viktig för många människor, inte bara för Hökerum.

– Ulricehamnarna är väldigt alerta på att spela. Det är många äldre som har det gott och träffar folk, det är en väldigt social sport. Och det är samma sak för vår klubb i Hökerum.

– Det är väldigt många gamla som skulle sitta inne istället för att gå ut och träffa folk. Hallen har stor betydelse för den äldre befolkningen.

Det har även inkommit ett medborgarförslag till Ulricehamns kommun, där förslagsställaren ber om kommunens hjälp att hitta en ny lämplig lokal.

Där står det att hallen används nästan varje dag hela veckan för olika arrangemang. Däremellan hyrs lokalen ut för annat boulespel.

"Det är många pensionärer som spelar boule och det måste ju vara lönsamt för kommunen. Ni slipper ju ha dem i äldreomsorgen. För de som håller igång och spelar boule är pigga, glada och alerta.", avslutas förslaget.

UT har försökt nå Sigvard Ståhl men utan resultat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.