Nyheter

Böter och skadestånd för hot mot familj

En ung kille hotade en familj med kniv och skallade senare sonen i samma familj. Nu döms han till villkorlig dom och dagsböter.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2014

Killen ska dessutom betala skadestånd till två av de drabbade med totalt 24 000 kronor. Händelserna inträffade i början av året. De sägs ha sin grund i en konflikt mellan sonen i familjen och den nu dömde killen.

Det var i januari som killen kom hem till familjen. Där har han tagit fram en kniv och sagt att han ska döda hela familjen.

Någon månad senare träffades de båda killarna på Ica i Ulricehamn. Då ska den nu dömde killen ha varit hotfull samt skallat den andra killen. Ett skäl till hoten sägs vara att den andre gjort en polisanmälan om den första incidenten. Därför rubriceras brottet även som övergrepp i rättssak.

Killen döms alltså för olaga hot, övergrepp i rättsak och misshandel.

Den dömde förnekade hot och övergrepp i rättssak. Han och hans far har gett en annan bild av vad som hände. Tingsrätten konstaterar dock att de bådas berättelser skiljer sig åt, samt att de inte är trovärdiga. Detta till skillnad från de drabbades berättelser.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.