Nyheter
En man i 25-årsåldern från en ort i Tranemo kommun döms till böter för att ha kört utan körkort och varit påverkad av narkotika.
Nyheter • Publicerad 15 december 2014

Domen behandlar tre olika tillfällen då mannen har stoppats av polisen, den första gången i maj i Göteborg. Han hade då 2,8 gram cannabis på sig. Dessutom visade ett prov att han var påverkad av cannabis. Mannen har erkänt att han var påverkad av narkotika. Han vet dock inte hur narkotikan hamnade i hans ficka.

Tingsrätten i Borås konstaterar att mannen har gjort sig skyldig till narkotikabrott både genom eget bruk och innehav.

I augusti stoppades mannen igen. Den här gången i Borås när han körde bil. Här konstaterar rätten att mannen har kört bil utan körkort och påverkad av narkotika.

Mannen har erkänt olovlig körning. Han har sagt att det är hans bil men att han aldrig har haft körkort.

Nästa gång mannen stoppas var i september och den här gången i Tranemo kommun. Enligt rätten är det bevisat att mannen även denna gång körde utan körkort och påverkad av både alkohol och narkotika.

Mannens döms att betala dagsböter på totalt 5 000 kronor.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.