Annons
Nyheter

Böter efter SMS-bombardemang

Mannen skickade ett stort antal SMS och ringde ett stort antal telefonsamtal till en kvinna som inte ville ha kontakt med honom. Nu döms han för ofredande och ska betala både böter och skadestånd.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2014

Mannen och kvinnan har haft en relation med varandra. Kvinnan berättade i tingsrätten att hon avslutade relationen. När mannen sedan fortsatte att kontakta henne sa hon till honom att hon inte ville ha mer kontakt, och hon slutade även att svara. Då började han "bombardera" henne med meddelanden och telefonsamtal, ibland tidigt på morgonen och ibland med bara några minuters mellanrum.

Kvinnan berättade i rätten att mannens kontaktförsök fick henne att känna panik och rädsla eftersom hon har upplevt mannen som aggressiv, och för att det ibland förekommit alkohol och droger.

Annons

Mannen har erkänt att han har skickat meddelanden och ringt kvinnan. Han sa sig inte ha någon bra förklaring till detta annat än att han under lång tid har konsumerat mycket alkohol. Han sa i rätten att han kan förstå om kvinnan har haft det jobbigt på grund av hans kontaktförsök men samtidigt tror han inte kvinnan varit rädd för honom. Han hävdade dessutom att han fått dubbla signaler från kvinnan.

Rätten skriver i domen att innehållet i meddelandena klart visar att mannen har insett att kvinnan inte vill ha kontakt med honom. Detta gäller även telefonpåringningarna. Mannen anses ha betett sig hänsynslöst och ska enligt rätten dömas för ofredande.

Förutom böter på drygt 20 000 kronor ska mannen betala ett skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons