Annons
Nyheter

Boström ny boss för Nuab

Jan-Eric Boström blir ny vd för Näringsliv Ulricehamn AB.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2011
Jan-Erik Boström, ny vd för Näringsliv Ulricehamn AB.Foto: Christer Seldevall

Den mångåriga företagaren och konsulten Jan-Eric Boström blir ny vd för Näringsliv Ulricehamn AB. Bolagets styrelse tog beslutet nu i veckan. Styrelsens ordförande Roland Karlsson är nöjd.

– Vi är jätteglada över att ha kunnat knyta Jan-Eric Boström till bolaget, säger han med hänvisning till Boströms bakgrund.

Annons

Att han under många år varit aktiv i Ulricehamn, både som företagare och som drivande inom näringslivsorganisationer ses också som en fördel.

Vid pressinformationen i går poängterade båda att detta är en tillfällig lösning på frågan om vd-skapet i bolaget. Anställningen gäller för perioden 1 februari 2011 tills årsskiftet, med möjlighet till sex månaders förlängning.

Uppgiften för den nye vd:n blir närmast att ta fram en affärs- och strukturplan. Detta för att kunna staka ut hur verksamheten ska drivas fortsättningsvis. Under året tillkommer också uppgiften att finna en långsiktig lösning på vem som ska vara vd i bolaget. Den ekonomiska ramen från ägaren kommer att ligga på samma nivå som tidigare.

Det var Nuabs styrelse som kontaktade Jan-Erik Boström för att diskutera möjligheten att knyta honom till bolaget som vd.

– Med min bakgrund som ulricehamnare, jag har fortfarande flera av mina allra bästa vänner här, såg jag detta genast som mycket intressant, säger han.

– Gemensamt resonerade vi oss fram till den här lösningen. Det blev en snabb och samtidigt elegant lösning på ett stort problem.

Närmast är det konkreta frågor kring hur verksamheten ska utformas som Jan-Eric Boström ska ta tag i.

– Bolagets verksamhet består av tre ben, turism, landsbygdsutveckling och näringslivsfrågor. Det är en ganska naturlig kombination, säger han.

– Viktigast för mig just nu är att träffa så många som möjligt i syfte att skapa nätverk. A och O i uppdrag av detta slag är att vara närvarande och nåbar.

Med sin bakgrund som företagare i Ulricehamn, han drev bland annat Trivsel-belysning, har han insikter och kontakter i det lokala näringslivet. Utvecklingen i exempelvis Gällstad beskriver han som häpnadsväckande. Han lovordar även Ulricehamns kommun som turistort.

Annons

Under senare år har han bland annat jobbat för Svenskt Näringsliv, dels i Göteborg och Jönköping, men också i Bryssel.

Under senare år har han varit verksam som konsult. Han är född 1944.

Jan-Eric Boström är bosatt i Göteborg, men har tillgång till en mindre gård i Ulricehamn. Den kommer han att använda för att hålla sig fysiskt nära sin nya arbetsplats.

Näringsliv Ulricehamn AB startade 2008, med Ulricehamns kommun som delägare. Under de första åren var näringslivet majoritetsägare i bolaget, men sedan 1 januari 2011 är Nuab ett helägt kommunalt bolag.

Syftet med bolaget är att driva näringslivsservice, besöksnäring och landsbygdsutveckling. Verksamheten syftar till att stärka Ulricehamns kommuns attraktionskraft för boende och näringslivsetableringar. I Näringsliv Ulricehamn ingår även Ulricehamns Turistbyrå.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons