Nyheter
Under hela nästa vecka, med början på måndag, kommer en stor del av Bogesundsgatan att vara avstängd på grund av arbetet med ledningar in till de nya bostadsrätterna vid Järnvägsgatan.
Nyheter • Publicerad 3 december 2014

Arbetet med det nya flerfamiljshuset på fastigheten Ärlan 4, i korsningen Bogesundsgatan och Järnvägsgatan, inleddes nyligen och det är alltså ledningar för sådant som el, vatten, avlopp och dagvatten som ska dras fram dit nästa vecka.

– Vi kommer att gräva en två och en halv meter djup grop rakt över Bogesundsgatan säger Håkan Steinstö på Ulricehamns energi AB.

Håkan Steinstö säger att man vid den här typen av arbete ibland bara stänger av halva gatan men eftersom man gör ett så pass djupt schakt den här gången blir det av bland annat säkerhetsskäl bäst att stänga av hela.

Den relativt livligt trafikerade Bogesundsgatan kommer alltså att vara helt avstängd från den 8 december till den 12 december, från Lilla Torget till Stadshuset.

Skyltar kommer visa på en alternativ väg. Busstrafiken kommer också ledas om. Omledningen kan öka trafiken förbi bland annat Bogesundsskolan men Håkan Steinstö säger att det inte borde innebära några problem. Bland annat finns där redan trafikhinder för att hålla nere hastigheten. Dessutom kommer parkeringsplatserna på Nygatan att stängas av under perioden för att underlätta omledningen av trafiken.

Det kan dock bli så att arbetet blir klart någon dag tidigare.

– Ett sådant här jobb tar tre dagar ungefär. Men när man gräver sig ner till gamla ledningar vet man aldrig riktigt vad man hittar. Det är bättre att ha lite marginal. Men så fort det är färdigt plockar vi ner avspärrningarna.

Det kommunala energibolaget drar ledningar på uppdrag av Ulricehamns kommun fram till tomtgränsen, där ansvaret övergår till den som bygger huset.

Bakom satsningen på lägenheterna står Järngrinden Projektutveckling AB tillsammans med Stadsporten AB. Bygg-Arvid svarar för uppförandet av huset.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.