Nyheter

Bogesunds väverisäljer sin fastighet

Bogesunds väveri har via mäklare lagt ut sin industrifastighet i Ulricehamn till försäljning.
Nyheter • Publicerad 3 april 2014

För några veckor sedan blev det klart att det mångåriga textilföretaget i Ulricehamn tänker sälja sin fastighet vid Strandgatan i Ulricehamn.

Totalt har lokalen en yta på drygt 13 000 kvadratmeter. Bogesunds väveri, som bedriver sin verksamhet här, behöver knappt hälften av den ytan.

– Detta är i sig inget dramatiskt. Vi kommer inte att lägga ner, utan självklart kommer vi att fortsätta med vår verksamhet som hittills. Däremot tror vi att det är bra om någon annan tar över ägande och drift av själva fastigheten, säger Åke Cardell, vd för Bogesunds väveri.

Enligt annonsen kan ni vara kvar som hyresgäst i tre år. Vad innebär det?

– Det är mest en formulering. Är det så att en ny ägare vill ha tillgång till hela lokalen, så ser vi oss om efter någon annan lokal. Det är i sig inget dramatiskt. Vi ska ägna oss det vi är bra på, inte att äga och driva en fastighet.

Hur bedömer du möjligheterna att få fastigheten såld?

– Goda. Med tanke på den utveckling som Ulricehamn är inne i, finns goda förutsättningar att sälja. Med nya motorvägen ökar dessutom intresset för etablering här i Ulricehamn, säger Åke Cardell.

Bogesunds väveri startades i Ulricehamn 1934. Från början tillverkade inredningstyger för hemmiljö.

Bolaget har ett 30-tal anställda i Sverige och ett dotterbolag i USA.

Närmare hälften av företagets produktion av textiltyg i dag går på export. Viktiga marknader för Bogesunds är Skandinavien, USA och Tyskland.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.