Annons
Nyheter

Boende i Vist besvikna över föresenad cykelväg

Första spadtaget skulle tas hösten 2011. Nu får de boende i Vist i bästa fall vänta ytterligare ett år innan en gång- och cykelbana ordnas.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2010
Boende i Vist får vänta minst ett år på sin gång- och cykelväg. FOTO: Labrini Stavrekas
Boende i Vist får vänta minst ett år på sin gång- och cykelväg. FOTO: Labrini StavrekasFoto: Labrini Stavrekas

Trafikverket hade bjudit in boende till Vist Festgård för att berätta hur planerna kring den planerade gång- och cykelvägen går. Beskedet som de fick under mötet var att bygget skjuts upp i tiden.

– Den kan tidigast börja byggas 2012 och då är det Best Case Scenario. Formalia ska ordnas först och det tar en viss tid. Vi gör allt för att skynda på processen, säger Kristina Balot, projektledare på Trafikverket.

Annons

Margaretha Petersson som har barn och barnbarn i trakten är en av dem som kämpat för en gång- och cykelväg sedan 1992. Hon säger:

– Under mötet som vi hade med kommunstyrelsen tidigare i år fick vi uppfattningen om att papprena var klara och att pengar fanns. De har haft så många år på sig att ordna till det här men har struntat i det.

Nu blir det ytterligare väntan för de boende längs den hårt trafikerade vägen. Margaretha Peterson och de andra som driver frågan kommer fortsätta ligga på för att få till bygget så fort som möjligt.

– Vi kommer inte att stanna här. Vi kommer fortsätta kämpa, säger Margaretha.

Kristina Balot tror att löftet från kommunens sida utgick från projekteringen för den nya motorvägen som ska passera. En projektering som försenades lite.

– Det går inte att ordna gång- och cykelvägen innan bygget för riksväg 40 är igång, säger hon.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons