Annons
Nyheter

Bluffsamtal från matjättar

En kvinna i Marbäck drabbades i helgen av ett bluffsamtal där en person sade sig vara från en stor matbutikskedja och efterfrågade hennes kontonummer.
Nyheter • Publicerad 8 september 2014

Personen som ringde sa att kvinnan hade vunnit 5 000 kronor och ville ha hennes personnummer för att kunna sätta in pengarna. Men kvinnan gick inte på bluffen utan ringde istället polisen för att anmäla händelsen.

– Det är viktigt att man inte lämnar ut sitt kontonummer till någon som ringer så här. Man kan bara lägga på luren, säger Malin Kannius vid polisen i Ulricehamn.

Annons

Denna typ av samtal har förekommit en tid. I fallet med kvinnan i Marbäck sa sig bedragaren ringa från Coop och från matvarukedjans håll varnar man på sin hemsida för sådana här samtal.

"Coop står ej bakom dessa. Lämna aldrig ut dina personliga uppgifter som till exempel kontonummer till någon okänd.", skriver man.

Man tillägger att det även cirkulerar mail och sms med liknande uppmaningar om att lämna ifrån sig kontouppgifter med möjlighet att vinna presentkort.

Coop säger sig ha försökt stoppa bedrägerierna men att de är svåra att komma åt.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons