Annons
Nyheter
En bilköpare från Ulricehamn, som köpt en begagnad Toyota RAV4 av 2006 års modell av Toyota Center Metro Auto i Eskilstuna, har efter klagomål fått både rätt och fel av ARN (allmänna reklamationsnämnden).
Nyheter • Publicerad 24 november 2010

Efter tre månaders ägande lade bilens koppling av och fick bärgas till verkstad där den reparerades för 14 622 kronor.

Köparen hävdade att bilen vid försäljningen haft någon form av fel som han som lekman inte kunnat avgöra vid sin provkörning.

Annons

Köparen från Ulricehamn hade också klagat på omfattande lacksläpp på bilen, vilket han tyckte var onormalt på en så förhållandevis ny bil.

ARN gjorde bedömningen att kopplingsfelet inte gick in under de normer som gäller vid försäljning om fel som funnits med vid försäljningen. Därmed fick köparen själv stå för kopplingsreparationen.

Däremot ansåg ARN att lackskadan var av sådan art att säljaren ska stå för kostnaden med att åtgärda lackskadan på ett fackmässigt sätt.

Jörgen Wester

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons