Annons
Nyheter

Biljettserver gav vika för Hundraåringen

Alla verkar vilja se filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
I Ulricehamn har biljettsystemet varit trögt och tidvis stått still av den kraftiga belastningen under julhelgen.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2014
Skådespelarna Robert Gustafsson och Mia Skäringer samt regissören Felix Herngren (mitten) på en pressträff inför premiären av filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.Foto: Leif R Jansson / TT

Biljettsystemet, som administreras från Stockholm, klarade inte av den kraftiga efterfrågan på biljetter till filmen, utan stod still under långa stunder i helgen. Det ställde till det för biobesökarna men också för bio-personalen.

– Besökarna har varit arga och de som stått i biljettkassan har fått ta emot mycket kritik. Personalen har gjort ett fantastiskt jobb, trots problemen, säger Bio Folkans platschef.

Annons

Det har varit svårt att få biljetter till Felix Herngrens filmatisering av Jonas Jonassons bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann i hela Sverige. Julhelgen är av tradition en av de stora filmhelgerna i landet. De stora biograferna har också känt av filmsuget. Deras biljettsystem har tidvis stått helt still under julhelgen.

I Ulricehamn har varje visning av filmen varit full hittills.

Fanns det inga tankar på att utöka antalet visningar?

– Nej, filmprogrammet lades för länge sedan och det görs alltid från Stockholm. Hade jag fått bestämma hade vi lagt in två till per dag, och kanske väntat med att visa någon av de andra filmerna, men det är inget vi kan påverka lokalt, säger Folkans platschef.

Bio Folkan visar filmen två gånger per dag över helgen, ända fram tills på måndag. Därefter kommer antalet visningar av filmer totalt att minska. Från och med tisdag kommer Hundraåringen att visas en gång per dag, till slutet av januari.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons