Nyheter

Beslut om Tvingen överklagas

Åtta överklaganden har lämnats in mot kommunens beslut om detaljplan för Tvingen 9 och 10.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2010

Nu i veckan löpte tiden ut för att överklaga kommunfullmäktiges beslut om ny detaljplan för Tvingen 9 och 10. Totalt har åtta överklaganden lämnats in till länsstyrelsen.

I flera av dessa sägs att kommunen har brustit i sin handläggning av ärendet. För lite hänsyn har tagits till de invändningar som under beslutsprocessens gång lämnats mot den föreslagna planen, menar man.

Här finns även hänvisningar till plan- och bygglagen som anger att byggnader ska utformas på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till stadsbilden.

Vidare återkommer kravet på att maximalt tre våningar ska tillåtas i stadsdelen Ett skäl till detta är att allt för höga hus närmast sjön bildar en oönskad barriär, enligt en av de överklagande.

I flera av överklagandena hänvisas till den namninsamling som tidigare gjorts i protest mot detaljplanen.

Någon hänvisar även till att beslutet kan vara formellt felaktigt. Enligt överklagandet är det någon som röstat att godkänna planförslaget samtidigt som personen står i så kallad beroendeställning till den rättssökande som ansökt om planändring.

Vidare sägs att inriktningen på det som planen tillåter står i strid med gällande översiktsplan, liksom bevarandeplan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.