Annons
Nyheter

Beslut om samverkan inom miljö och bygg

Till hösten formaliseras samarbetet kring miljö- och byggfrågor mellan grannkommunerna Ulricehamn och Tranemo.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2013

Vid kommunfullmäktiges sammanträde under måndagskvällen fanns ett färdigt förslag till inrättandet av samverkansnämnd miljö och bygg mellan de båda kommunerna.

Beslutet togs utan debatt, sedan Lars Holmin (M), kommunstyrelsens ordförande, i korta ordalag gett sin syn på den föreslagna förändringen.

Annons

– Samverkansnämnden är ytterligare ett exempel på samarbete med grannkommunen Tranemo. Det är glädjande att vi nu kommit så här långt på detta område, sa han.

Genom beslutet godkändes liggande förslag till samverkansavtal samt reglemente och budget, efter vissa mindre ändringar och tillägg.

Samverkansnämnden inrättas nu i höst den 1 september. Det innebär att nuvarande miljö- och byggnämnd formellt upphör dagen före.

Vid nästa fullmäktigemöte, den 24 juni, kommer tre ledamöter samt tre ersättare från Ulricehamns kommun att väljas till den nya nämnden. Även val av ordförande samt vice ordförande kommer att göras.

Utökade driftskostnader för den nya nämnden, som beräknas till 356 000 kronor, finansieras ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov i 2013 års budget.

Det är nu nio år sedan som kommunfullmäktige beslutade att eftersträva ett utökat samarbete med grannkommunerna.

Målet med den gemensamma nämnd och gemensamma driftorganisation som nu inrättas är att utveckla en effektiv verksamhet, där båda kommunernas tillsynsbehov kan tillgodoses. Det finns även en förhoppning om en jämnare och tydligare service till medborgarna och företagen i de båda kommunerna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons