Annons
Nyheter

Bernt Carlsson: Berghagen var en stor stjärna utan divalater

Många minns Lasse Berghagen efter att hans bortgång meddelats under torsdagen. Tidigare UT-medarbetaren Bernt Carlsson minns med värme en kontakt som artisten.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 20 oktober 2023 • Uppdaterad 22 oktober 2023
Lasse Berghagen. Arkivbild.
Lasse Berghagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Lasse Berghagen lämnar många positiva minnen. Mängder av sånger av skilda slag, allt ifrån Flirtige Knut till psalmen När sorgen känns tung.

Den sistnämnda kan stå som en beskrivning av de känslor som många hyser nu när den populäre sångaren, låtskrivaren och underhållaren lämnat scenen för gott.

Annons

Själv har jag ett speciellt, mycket positivt minne av honom.

Det var inför en av flera allsångskvällar som för ett antal år sedan arrangerades i Ulricehamn. En av artisterna, den närmast legendariske allsångsledaren Lasse Berghagen, skulle medverka. Min uppgift var att försöka få en intervju inför evenemanget.

Hur skulle detta lyckas? Hur skulle jag få tag på honom? Kändisar har väl hemliga telefonnummer?

Emellertid sökte jag i telefonkatalogen för Stockholm och fann till min överraskning Lasses namn och telefonnummer. Jag ringde, lite smånervös, upp och fick snabbt svar.

Det var en väldigt vänlig och tillmötesgående människa jag fick glädjen att under en lång stund tala med.

Lasse Berghagen var en i alla avseenden stor människa, en stjärna utan divalater. Han må vara död, men hans minne kommer att leva vidare.

Bernt Carlsson, tidigare journalist med stort kulturfokus på Ulricehamns Tidning

Bernt Carlsson. Arkivbild.
Bernt Carlsson. Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons