Annons
Nyheter

Behovsanpassad kollektivtrafik - nytt S-förslag för landsbygden

I en motion till fullmäktige föreslår oppositionsrådet Mattias Josefsson (S) att Ulricehamn ska pröva att gå med i ett regionprojekt som bland annat ska stärka kollektivtrafiken på landsbygden.
Nyheter • Publicerad 26 april 2013

Västra Götalandsregionen beslutade nyligen att avsätta tre miljoner kronor de kommande tre åren i ett projekt som sammanfattas med meningen ”kreativa och flexibla lösningar för ökad tillgänglighet på landsbygden”. Regionen ska vara med och stötta lokala projekt som syftar till att göra det enklare att bo och verka i landsbygd.

Nu hakar socialdemokraterna i Ulricehamn på och i en motion föreslår man att Ulricehamn aktivt ska verka för att få ta del av de avsatta pengarna. Främst handlar det om kollektivtrafik.

Annons

– Det kommer alltid vara så att det av ekonomiska skäl går att spara in på busslinjer på landsbygden. De kommer nämligen aldrig att bära sig ekonomiskt. För landsbygden är kollektivtrafiken viktig och vi kan inte bara nöja oss med att det inte går. Jag anser att vi måste jobba för att hitta andra lösningar, säger Mattias Josefsson.

I motionen nämns mindre fordon och nya aktörer, alltså inte Västtrafik, som tänkbara lösningar. Mer strukturerad samåkning i bilar är ett annat exempel.

– Invånare, byalag och föreningar har säkert idéer kring hur man skulle kunna göra. Det första steget är att bjuda in dessa aktörer för att se hur vi kan gå vidare. Landsbygdsalliansen är en naturlig part i detta säger Mattias Josefsson.

Socialdemokraterna föreslår att Ulricehamns kommun går in i projektet. Motionen tas upp i fullmäktige på måndag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons