Annons
Nyheter

Begärs häktad för omfattande klotter

Ett tiotal fasader i centrala Borås utsattes natten till fredagen för skadegörelse i form av omfattande klotter. I dag begärdes en man i 25-årsåldern från Ulricehamns kommun häktad misstänkt för brottet.
Nyheter • Publicerad 29 september 2014

Han och ytterligare en man i samma ålder greps samma natt, vid tretiden natten till fredagen. Bland annat utsattes Rådhuset i Borås för klotter.

– Man har nästan kunnat följa var de har varit och förstört. Ett tåg blev nedklottrat, fasader, portar till hus, bland annat. Det känns bra att vi har kunnat gripa dem och därmed antagligen förhindrat ytterligare skadegörelse, sa Fredrik Zetterlund, inre befäl vid Boråspolisen till Borås Tidning i fredags.

Mannen är från en mindre ort i Ulricehamns kommun och han begärs nu häktad tillsammans med den andre mannen för brottet grov skadegörelse. Åklagaren anser att mannen kan försvåra utredningen eller begå ytterligare brott om han inte häktas.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons