Annons
Nyheter

Barnen tog första spadtagen till nya förskolebygget på Tingsholm

Nu är arbetet igång med den nya förskolan på Tingsholmsområdet. Och de första symboliska spadtagen togs av de förskolebarn som ska börja där om drygt ett år.
Nyheter • Publicerad 27 november 2014
Häxan Caca var också med och grävde.
Häxan Caca var också med och grävde.Foto: 
Elise Bolin och Sofie Regnér ser fram emot att börja på den nya förskolan.
Elise Bolin och Sofie Regnér ser fram emot att börja på den nya förskolan.Foto: 
Pippi, Prusseluskan och häxan Caca ledde arbetet.
Pippi, Prusseluskan och häxan Caca ledde arbetet.Foto: Sandra Wennergren

– Ska det här bli ett barnhem, säger ett av förskolebarnen.

Pippi Långstrump, som var en av sagokaraktärerna på plats, försäkrade dock att det rör sig om en förskola där man lär sig saker.

Annons

Barnen från Villa Villekulla hade blivit bjudna till bygget för att de skulle få vara delaktiga och känna att den nya förskolan börjar byggas nu.

– Det här är jätteroligt, fantastiskt att kunna göra det till en upplevelse för barnen. Vi kommer också att följa bygget sedan och göra fler utflykter hit, säger Monika Gunterberg, som är förskolechef för skolområde syd.

Pippi, Prusseluskan och häxan Caca berättade lite om bygget för barnen och sjöng och spelade teater. Sedan var det dags för det "första spadtaget". Alla barnen tilldelades varsin spade och de satte genast igång med att gräva för fullt i en stor jordhög.

– Det är kul att gräva. Och Pippi var fin, säger Elise Bolin som är tre år. Hennes kamrat Sofie Regnér håller med.

– Ja, och Pippi är också den starkaste, säger Sofie, som också är tre år.

På frågan om det ska bli spännande att börja i en ny förskola svarade de ja och att det känns bra. De hade också hört att det ska bli en fin utegård här så småningom.

Den nya förskolans namn kommer att bli Totus vilket är latin och betyder helhet.

– Vi ville ha ett lite annorlunda namn och som är lätt för barnen att säga, säger Monika Gunterberg.

– Personalen och jag har varit med från början och planerat huset och utemiljön. Det känns jättebra. Nu satsar vi på fortbildning och ägnar kompetensdagarna åt att skapa en gemensam värdegrund att stå på inför flytten, säger Monika Gunterberg.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons