Nyheter

B-hallen ger mer istid

I ungefär ett år har det funnits två ishallar på Lassalyckan. Vi gjorde ett nedslag i B-hallen för att se vad ulricehamnarna tycker.
Nyheter • Publicerad 23 december 2014
Elsa Lidberg och Vilma Isaksson gillar att åka skridskor.
Elsa Lidberg och Vilma Isaksson gillar att åka skridskor.Foto: Sandra Wennergren

Anneli Lidberg är här med fyra barn den här lördagsförmiddagen, killarna spelar hockey i A-hallen och i B-hallen övar tjejerna på konståkning.

– Vi har varit här i över tre timmar nu och blir nog kvar ett tag till. Det är mycket praktiskt när man kan vara här med alla barnen samtidigt. Nu behöver inte syskonen sitta och vänta på varandra utan hela familjen kan aktiveras på en gång. Det blir ju också större möjligheter att vara här nu när det är lite trevligare tider. Ibland åker vi hit direkt efter skolan, säger Anneli Lidberg.

Annelis dotter Elsa och bonusdottern Vilma åker runt, runt på isen i B-hallen. Elsa har precis börjat gå på konståkning och tränar just nu hårt på egen hand för att klara testerna och komma upp i en annan grupp.

– Jag övar på Köttbullen, Tuppen fram och bak också måste jag klara sex varv i en piruett, säger Elsa Lidberg, som är tio år.

Det är inte många i B-hallen den här dagen men desto fler i A-hallen där man får åka med klubbor.

– Det är bra att de som vill kan spela ishockey och att de som vill åka mer fritt kan göra det, säger Robert Karlsson, som är här med dottern Miranda.

– Vi är här två gånger i veckan och det är jättebra med två hallar, för det blir ju bättre tider. Innan så var det mycket sena tider för de som spelar hockey, säger han.

– Det är klart att B-hallen har kostat mycket pengar, men hela Lassalyckan är ju en investering i friskvård. Det är svårt att värdera i pengar, säger Robert Karlsson.

Anneli Lidberg är här med barnen minst två gånger i veckan men tycker att det borde vara mer organiserad fritidsverksamhet här.

– Det kanske också redan finns, jag vet inte. Men alla barn har ju inte engagerade föräldrar och det vore jättebra om det kunde organiseras så alla barn fick möjlighet att vara med på aktiviteter i ishallen och på Lassalyckan. Det skulle nog kunna förebygga en del kriminalitet, säger Anneli Lidberg.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.