Nyheter

Även fastighetsägarna kliver på Ulricehamns framtidståg

Nu kliver även fastighetsägarna på framtidståget som skall säkerställa en positiv utveckling av Ulricehamns stadskärna. En arbetsgrupp för stadsmiljö- och etableringsfrågor har bildats.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2011

– På så sätt skall fastighetsgruppen bidra till en positiv utveckling för Ulricehamn och ge goda förutsättningar för fastighetsföretagande på orten, står det i programförklaringen efter gruppens första möte härom veckan.

Anders Gidefjord är både ordförande Ulricehamns cityförerening och samtidigt tung fastighetsägare i centrala Ulricehamn.

– Det här syftar till att fastighetsägarna genom eget samarbete ska hitta lösningar som gynnar både dem själva och centrumhandeln i Ulricehamn, säger Anders Gidefjord.

– Det kan handla om både nyetableringar och att fastighetsägare och affärsidkare tillsammans hittar nya lösningar. Exempelvis genom att helt enkelt byta hyresgäster med varandra, för att få så bra lösningar som möjligt, säger han

Bo Edvinsson på Stadsporten valdes till ordförande i Fastighetsägargruppen. Han har bland annat erfarenheter från ett liknande arbete med centrumarbetet i Borås. Något som bland annat ledde fram till succén med Sandwalls plats och även gav Borås utmärkelsen Årets stadskärna 2011.

– Nyckeln till framgångsrikt stadskärnearbete är att handel, kommun och fastighetsägare samverkar, menade Bosse Edvinsson utifrån sina erfarenheter i Borås.

Jesper Fritzson från IPM, som är projektledare för 25 000 kunder-projektet redogjorde för var ursprungsprojektet i hela frågan befinner sig.

– Det dyker under arbetets gång hela tiden upp nya, och viktiga frågor, som måste utredas. Långt ifrån allt ryms under 25 000-projektet så det är bara positivt att nya grupper, med specialinriktning, tar sig an dessa, säger Jesper Fritzsson.

Även kommunen, genom stadsarkitekt Gunilla Pettersson och planarkitekt Leila Alto fanns med på mötet och redogjorde för det stadsbyggnadsprojekt som ännu så länge befinner sig på idéstadiet.

Vid gruppens nästa möte, i slutet av augusti, hoppas de båda att kunna berätta mer ingående om projektet.

? Projekt 25.000 kunder

Ursprungsprojektet som är inne på sitt andra år och befinner sig i andra fasen av tre. Slutpunkt sätts 2012. Totalt finns 56 olika företag med i projektet.

Projektledare: Jesper Fritzsson, IPM

? Projekt Affärsutveckling för framtiden

Ett EU–projekt som ryms under Europeiska samarbetsfonden (EFS) och som bidrar med 4,5 miljoner till Ulricehamn. Något som möjliggjort två heltidstjänster. Tanken är att projektet skall över när idéarbetet med 25.000 kunder är genomfört.

Projektledare: Lars Wallberg

? Fastighetsägargruppen för stadsmiljö- och etableringsfrågor.

Skall bidra till en positiv utveckling för fastighetsföretagandet i Ulricehamn.

Ordförande Bo Edvinsson, Stadsporten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.