Nyheter

Attentat mot nationaldemokrat

Thomas Bengtström, icke helt oomstridd nationaldemokrat som under uppmärksammade former för en tid sedan lämnade Sverigedemokraterna, utsattes natten till onsdagen för ett attentat i sitt hem i Dalstorp.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2010
Thomas Bengtström vid en av de krossade rutorna.
Thomas Bengtström vid en av de krossade rutorna.Foto: Anette Westerlund

Någon, enligt vittnen tre personer, kastade vid tjugo över tvåtiden, natten till onsdagen, in ett antal stora stenar genom ett fönster till Bengtströms villa i Dalstorp.

– Stenarna kom in genom sängkammarfönstret och hamnade i sängarna, det var ren tur att ingen i familjen, min fru, min dotter eller jag träffades, säger en upprörd Thomas Bengtström.

Polisen var snabbt på plats och bedömde händelsen allvarligt, enligt Thomas Bengtström.

– Med tanke på hur stora stenarna var, de flesta knytnävstora men även större, var så hade mycket väl någon kunnat dött om de träffat illa.

Sture Torstensson vid polisen i Borås berättade på onsdagseftermiddagen att polisen hade hållit en del förhör i ärendet men att man ännu inte finns någon misstänkt.

Brottet rubriceras som skadegörelse men eftersom det är ett brott mot en politiker ska det behandlas på ett visst sätt.

Polisen är nu angelägna om att komma i kontakt med eventuella vittnen till händelsen.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.