Annons
Nyheter

Återvunnet får pris för Bästa vara

Pris i Bästa vara på Våga Vara Egen mässan i ung företagsamhet gick på onsdagen till Tingsholmsgymnasiets Qumi UF. Nu satsar de på att sopa mattan på SM i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2012
Albin Tapper från Tranemo gymnasiets Zwäva UF får pris för Bästa nätverkare.
Albin Tapper från Tranemo gymnasiets Zwäva UF får pris för Bästa nätverkare.Foto: 
Tingsholmsgymnasiets Qumi UF ska satsa vinstpengarna i företaget. Från Vänster: Emma Löf, Viktor Andersson, Elvira Hedenlund och Ellen Rydberg
Tingsholmsgymnasiets Qumi UF ska satsa vinstpengarna i företaget. Från Vänster: Emma Löf, Viktor Andersson, Elvira Hedenlund och Ellen RydbergFoto: 

Det var många som satt nervösa när UF-mässans prisutdelning drog igång i går eftermiddag. Spänningen riktigt hängde i luften och det var högljudda applåder när mässans konferencier Mix Megapols Fredrik Sandgren kom upp på scenen. Närmare 4000 besökare har besökt mässan berättade han för publiken. En siffra vilket placerar sig bland de mest besökta mässorna på Åhaga.

- Det har blivit ungefär 200.000 kronor i omsättning vilket är väldigt bra, fortsätter han medan applåder och visslingar drar igång igen.

Annons

Både gamla och nya ansikten var på plats och den före detta Tingholmseleven och UF-företagaren David Wengbrand hade äran att dela ut årets nya pris för Bästa nätverkare. Ett pris som tilldelades Tranemo gymnasiets Albin Tapper från Zwäva UF.

Till Stockholm och SM i ung företagsamhet kommer Qumi UF från Tingsholmsgymnasiet skickas. Med sitt miljötänk och produkter av återvunnit material lyckades de kamma hem första priset för Bästa vara. Tätt bakom hamnade även skolkamraterna i Decade UF på en andra plats.

- Vi är alla i chocktillstånd, vi har nog inte fattat de än, säger Qumi UFs Viktor Andersson.

De berättar att de 3000 kronor de fick i värdecheck ska självklart sättas in i företaget och användas till produktutveckling.

- Vi ska försöka sopa mattan med alla i Stockholm, säger en lycklig Elvira Hedenlund

Det kanske mest åtråvärda priset Bästa UF-företag delades ut till Mark gymnasiets Omaka UF med produkten sockclips. Marks gymnasium var också den skola som i år stack ut hakan lite extra och vann ett flertal priser. Bland annat för Bästa affärsplan och alla tre prisplatser i Hållbart företagande.

Jodie Whife

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons