Nyheter

Återfunna fyraåringen mår bra

Tillståndet är gott för den fyraårige pojke som under måndagen försvann från hemmet utanför Gällstad.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2010

Polisen fick larmet om den försvunna pojken vid 15-tiden på måndagseftermiddagen. Enligt Ulricehamnspolisen hade han senast setts till vid 11.30 på förmiddagen. Då hade familjen först sökt efter honom i närheten av hemmet utanför Gällstad.

Kort därefter var patruller från bland annat Ulricehamn, Borås och Göteborg på plats. Området genomsöktes med hjälp av hundar och en helikopter.

– När polisen får kännedom om en sådan här händelse så klassas det som en särskild händelse som engagerar yttre poliskommissarie i Göteborg, säger Fredrik Zetterlund vid Ulricehamnspolisen.

Pojken hittades strax före klockan 18 ett par hundra meter från bostaden. Han var då nedkyld och fördes med polishelikopter till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

Han fick stanna på sjukhuset över natten för observation. Enligt sjukhusets informatör Kerstin Holm är hans tillstånd på tisdagen gott.

– Han var nedkyld när han kom men han mår bättre i dag. Det blir trolig hemgång i dag, säger Kerstin Holm.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.