Annons
Nyheter

Åter många trafikolyckor i Ulricehamn

Antalet trafikolyckor som räddningstjänsten rycker ut på är fortsatt högt i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 2 april 2013

Enligt statistik från Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund sker det flest insatser vid trafikolyckor per invånare i Ulricehamns kommun jämfört med övriga kommuner i förbundet.

Enligt förbundets årsredovisning ryckte man ut på många trafikolyckor i sitt område 2010. Sedan minskade antalet trafikolyckor 2011 och förra året var antalet ungefär detsamma. Men här gick Ulricehamn alltså mot strömmen då kommunen var den enda i förbundet där trafikolyckorna ökade.

Annons

En förklaring till att det sker många trafikolyckor i Ulricehamns kommun är att det är en till ytan stor kommun med mycket vägar, och då förstås den starkt trafikerade riksväg 40.

Om trafikolyckorna ökar i Ulricehamn sker det motsatte i Tranemo. Tranemo omnämns i årsredovisningen som en kommun där olyckorna har minskat mycket.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons