Annons
Nyheter

Åtalas för utpressningsförsök

En man i 30-årsåldern från Ulricehamns kommun åtalas misstänkt för att ha hotat samt försökt pressa ett par på pengar i samband med en försäljning av katter via Blocket.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2012

Mannen, som just nu sitter i fängelse, är dessutom misstänkt för ett flertal fall av hot och andra brott i Halland.

Händelsen med katterna utspelade sig för ungefär ett år sedan.

Annons

Det började med att ett par ville sälja sina katter på Blocket. Den nu åtalade mannen ville köpa katterna och fick dem levererade till sitt hem i en mindre ort i Ulricehamns kommun.

Enligt paret kom det sedan telefonmeddelande från mannen, där han sade sig vara upprörd och påstod att katten hade bitit honom i handen samt även skadat en annan katt.

Nu ville han ha fem tusen kronor i kompensation inom trettio minuter annars skulle skulden gå vidare till Hells Angels, och om de kontaktade polisen skulle räntan bli 500 procent.

Paret ska efter det ha fått ett flertal meddelanden och telefonsamtal med samma eller liknande budskap från mannen och blivit mycket rädda. Mannen hotade att döda både dem och deras barn.

Till sist kontaktade de dock polisen, som började utreda händelsen.

Mannen i fråga har i polisförhör erkänt att han begärt pengar, men att han gjort detta som en ersättning för skadan som katten orsakat på honom och hans hem. Det anser inte han vara utpressning.

Han har dock erkänt hot, och säger att han kan bli arg och säga dumma saker ibland men att han aldrig skulle genomföra det han säger.

Mannen åtalas också misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning. Det var i januari i år som mannen stoppades av polisen och visade sig ha 1,89 promille alkohol i blodet. Eftersom han dessutom saknar körkort åtalas han för olovlig körning.

Mannen har erkänt rattfylleri av normalgraden samt olovlig körning.

Mannen är dessutom misstänkt för flera andra brott. Det pågår ytterligare en utredning mot mannen i Borås men han är också misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i Halland. Det rör sig i flera fall av hot. Bland annat pågår det en utredning om två fall av olaga hot samt ett övergrepp i rättssak som snart väntas gå till åtal.

De poliser och åklagare som UT har pratat med i ärendet säger att de inte har sett någon koppling mellan mannen och Hells Angels.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons