Annons
Nyheter

Åtal för brutalt bilrån

Tre män, varav en från Ulricehamnstrakten, åtalas nu misstänkta för att ha rånat en man på hans bil i Borås samt gjort inbrott i kiosken i Tvärred.
Nyheter • Publicerad 19 december 2013

Det var enligt åtalet den 18 november som de tre männen i tjugoårsåldern överföll en man vid Ica Maxi i Borås. Männen ska ha utdelat flera kraftiga slag mot mannens huvud och slitit honom ur bilen. Där ska de ha försökt få ner honom på marken, gett honom en spark och flera slag.

De ska också ha sagt att han ska ge dem bilnycklarna annars ska han få mer stryk.

Annons

De tre männen försvann från platsen i offrets bil. Polisen sökte efter bilen men lyckades inte gripa männen vid råntillfället. De tre män som nu åtalas för rånet ska enligt åklagaren känna varandra och ha påträffats i eller vid den aktuella bilen någon vecka efter rånet. Männen greps i Ulricehamns kommun.

Två av männen har erkänt rånet men den tredje nekar. Männen åtalas också för ett inbrott i kiosken i Tvärred. Där ska de ha tagit godis, läsk och batterier till ett värde av nästan fem tusen kronor. En av männen åtalas för brott mot knivlagen. Han ska enligt åtalet ha haft två knivar på sig den 26 november i trakten av Tvärred.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons