Annons
Nyheter

Åtal efter vådlig bilfärd

Enligt ett vittne gick färden så vingligt att kvinnan ibland höll på att köra in i mitträcket på riksväg 40 och ibland ner i diket. Nu åtalas kvinnan vid Borås tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 22 april 2013

Kvinnan, som är i 20-årsåldern och från Borås, åtalas för brotten olovlig körning och grovt rattfylleri. Det var den 6 april på riksväg 40 i höjd med Rångedala som ett vittne observerade bilens vingliga färd på väg mot Ulricehamn. Vittnet kontaktade polisen.

Först vid Strandgatan i Ulricehamn stoppades kvinnan av polisen. Kvinnan har erkänt att hon har kört utan giltigt körkort. Men hon nekar till grovt rattfylleri.

Enligt det analysbesked som åklagaren hänvisar till som bevisning hade kvinnan 1,06 promille alkohol i blodet. Åklagaren anser att rattfyllan är grov både med hänsyn till den höga alkoholkoncentrationen i blodet och att kvinnans körning inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons