Åsa, 39, lämnar lärarjobbet och tar över Emmas streetfood

Lockelsen att få jobba med kundmötet och driva eget blev för stark. I april lämnar ulricehamnaren Åsa Johansson lärarjobbet på Bogesundsskolan och börjar som ny ägare flippa burgare på Emmas streetfood på Storgatan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 3 februari 2023

Sedan nuvarande ägaren Emma Stark lade ut sin restaurang Emmas streetfood till försäljning har frågan hängt i luften: Kommer någon ta över eller är sagan all för Ulricehamns hipsterburgar-hak?

Frågan har nu ett svar. Från och med april tar ulricehamnaren Åsa Johansson över ruljansen på Storgatan. Då kliver hon av jobbet som idrottslärare på Bogesundsskolan för att ta sig an en svettig uppgift av lite annan karaktär.

Åsa är inget erfaret namn i krogkretsar, men restaurangens nuvarande gäster känner förmodligen igen henne, då hon tidvis jobbat extra i restaurangen.

Ulricehamnaren Åsa Johansson blir ny ägare till Emmas streetfood på Storgatan i Ulricehamn.
Ulricehamnaren Åsa Johansson blir ny ägare till Emmas streetfood på Storgatan i Ulricehamn.Foto: Privat

– Jag har väl lite erfarenhet av att arbeta i restaurangmiljö sen tidigare men jag har inte drivit något själv förut och det är en av sakerna som lockar. Sen är det något speciellt med stämningen på en restaurang och att få ge allt man har för att göra gästen nöjd.

Åsa Johansson säger att gästen kommer att känna igen sig. Hamburgermenyn, som är restaurangens signum, kommer bli kvar i samma utformning som tidigare. Så blir också namnet, i alla fall till en början.

– Gästerna kommer inte märka någon skillnad. Det kommer vara samma koncept och det kommer inte vara stängt i skarven med ägarbytet, utan jag kör på. Sen är min tanke att ulricehamnarna ska få vara med och komma på ett passande namn till restaurangen.

”Det är absolut skrämmande och kommer vara stressigt. Men jag gillar utmaningen”
Åsa Johansson

Det kommer till och med bli lite enklare än i dag att stilla sitt eventuella burgarsug, då Åsa planerar att utöka öppettiderna.

– Ja, jag tänker ha öppet både måndag- och tisdagskvällar. Jag tycker själv att det nästan är omöjligt att få tag på en bit mat här i stan en måndagskväll, så jag testar.

Från lärare till att driva krog för första gången, det låter som en tuff uppgift.

– Det är absolut skrämmande och kommer att vara stressigt. Men jag gillar utmaningen.

Emmas streetfood i Ulricehamn.
Emmas streetfood i Ulricehamn.Foto: Henrik Erickson
Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.