Annons
Nyheter

Ärendet i korthet

Nyheter • Publicerad 9 september 2014
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

? Den 6 juni 2010 beslutade byggnämnden i Ulricehamns kommun att bevilja bygglov för ett nytt flerfamiljshus på fastigheten Ärlan 4. Beslutet togs med stöd av den dåvarande plan- och bygglagen.

(? Den 2 maj 2011 träder en ny plan- och bygglag i kraft. )

Annons

? Den 30 september 2011 lämnade den sökande in uppgifter om ändringar av det planerade bygget. Ändringarna avsåg garage- och källarplanet.

? Den 27 december 2012 beslutades på delegation från nämnden att ge bygglov för ändring av tidigare lämnat bygglov. Även detta beslut togs med stöd av den tidigare plan- och bygglagen.

? Beslutet om bygglov överklagades av den bostadsrättsförening som äger intilliggande fastighet. Överklagandet motiverades med att bygglovet innebär en väsentlig avvikelse från gällande detaljplan.

? Den 4 september 2014 upphävs beslutet. Länsstyrelsen konstaterar att den aktuella ansökan innebär en ändrad utformning jämfört med den som bygglov har lämnats för. Ansökan ska prövas enligt plan- och bygglagen.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons