Annons
Nyheter

AP&T hjälper biljätte med återvinning

Spillmaterial i bilindustrin som tidigare gått till skrot kan nu återvinnas och bli till nya delar. Det tack vare utrustning från AP&T.
Nyheter • Publicerad 18 april 2013
Peter Karlsson från AP&T tillsammans med Andy Tatham, planning engineer på Nissan och Martin Sahlman, AP&T vid fabriken i Sunderland.Foto: Privat

Automationsutrustningen har installerats i Nissans brittiska fabrik i Sunderland och det handlar om avdelningen för karossyillverkning. Plåtspill som tidigare skrotats kan genom den nya tekniken användas för tillverkning av mindre detaljer.

Enligt ett pressmeddelande från AP&T är resultatet minskad materialåtgång, minskad miljöbelastning och mindre buller i fabriken.

Annons

– För oss är det fantastiskt roligt att kunna bidra till en effektivare och mer miljöanpassad tillverkningsprocess för framtidens bilar, säger Peter Karlsson som ansvarar för affären från AP&T:s sida.

Tekniken används bland annat vid tillverkningen av Nissans nya elbil, Nissan Leaf, som fått mycket beröm för sina tekniska innovationer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons