Nyheter

Ansvarig chef: Risk att förtroendet skadas

Processchef Göran Nyman bekräftar att kommunen först sa ja, för att därefter backa om beskedet till Stigbjörn Persson att jobba parallellt på en fristående gymnasieskola.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2011

– Min grundinställning är att om en anställd vill göra något annat som syftar till utveckling och som kan ge nya erfarenheter, så ska det vara självklart för oss att ge den möjligheten, säger Göran Nyman.

Utifrån den inställningen fick Stigbjörn Persson ett positivt besked inför höstterminen på sin förfrågan om tjänstledighet.

– Därefter kom det upp frågor om det lämpliga i att en studievägledare i en kommunal skola ska jobba med att vägleda elever som söker till gymnasiet, samtidigt som samma studievägledare har uppdrag åt en fristående gymnasieskola, säger Göran Nyman.

– Då jag i första skedet sa ja till hans förfrågan, hade jag inga betänkligheter mot att dessa olika uppdrag skulle kunna förenas. Min inställning är att han kan förena dessa uppdrag på ett professionellt sätt.

– Men här handlar det även om förtroende. Risken är att förtroendet för honom skadas, om han har dessa olika uppdrag. Därför sa vi nej till fortsatt tjänstledighet.

– Det finns även skrivningar i de allmänna bestämmelserna om vad som gäller om en anställd har bisyssla som kan innebära en intressekonflikt med anställningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.