Anrik båtmark
Den lokal som Werner uppförde fick tjänstgöra som båtvarv fram till 1946, då den revs och ersattes med den varvsbyggnad som finns kvar än i dag.
Werners båda söner Gösta och Eric kom efter hand in i verksamheten. Gösta blev kvar fram till slutet av 1970-talet och Eric fortsatte på egen hand, fram till sin bortgång 1981.
Efter det tog Erics son Jan Andersson över tillsammans med Ingemar Lillvik.
Ingemar hade börjat i båtbyggeriet, pryat, redan 1959, och Jan började sin båtbyggarverksamhet 1962.
De båda startade som gemensamma varvsägare 1982 och har sedan dess fortsatt, om än med annan inriktning än den som gällde från början, ända tills verksamheten lades ner sommaren 2010.
När Werner startade var det i första hand mindre roddbåtar i trä som tillverkades. Han gjorde emellertid också en större motorbåt, som blev något av en bogserbåt på Åsunden. Näcken blev namnet på denna båt som huvudsakligen användes vid timmerflottning.
Även när det gällde segelbåtar höll sig Werner framme. Under de första åren av 1940-talet tillverkade han ett 30-tal exemplar av en öppen träbåt, benämnd Oslojollen, en båttyp som blev något av en folkbåt.
När sönerna Eric och Gösta tog över 1947 blev det till en början fortsatt byggande av träbåtar, men plasten vann snart insteg i verksamheten.
På 1960-talet kom den första plastbåten, Vinga Cabin, och under det följande årtiondet var det båten Safir Cabin som kom istället. Båda hade konstruerats av Eric Andersson.
Safiren blev en mycket efterfrågad båt, som enligt Jan Andersson tillverkades i ett par hundra exemplar, varav många såldes till utlandet.
Fram till 1969 hade allt arbete skett i varvslokalen, men det året uppfördes en ny byggnad, ett plasteri.
Efter hand ändrade Jan och Ingemar inriktningen, började mer och mer att sälja inredningar i byggsats. Kunderna köpte tomma skrov som de själva inredde, vilket var ganska populärt främst under 1970-talet.
Under de senaste 15 åren ägnade sig Jan och Ingemar huvudsakligen åt att inreda båtar, nu med färdigskuret trä, ibland har de även monterat motorerna.
Det är välkända modeller som Mamba, Contrast, Forbina och Scanner, även den mindre kända Parad har båtbyggarna i Ulricehamn inrett.
Verksamheten lades alltså ner sommaren 2010.