Nyheter

Anlagd brand vid Arbetsförmedlingen

Det brann under ett tak vid Arbetsförmedlingens lokaler. Polisen misstänker att branden var anlagd.
Nyheter • Publicerad 29 september 2011

En brand, som misstänks vara anlagd, upptäcktes i ett tak vid halv nio-tiden på torsdagsmorgonen. Det var personalen på Arbetsförmedlingen som kände lukten av brinnande plast och rök och som då larmade räddningstjänsten.

– Det slog ut lågor från eldhärden under ett tak på ett utbygge när vår personal kom till platsen, säger räddningsledaren Bo Sandström.

Släckningsarbetet gick mycket snabbt och någon större risk för att elden skulle sprida sig vidare genom väggen in till lokalerna, där Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan huserar, bedömdes som mycket små.

– Man kan ju inte utesluta spridningsrisken helt men det var ingen större fara, säger Bo Sandström.

Det upptäcktes ingen uppenbar naturlig brandorsak i samband med släckningsarbetet och den efterföljande undersökningen och därför finns misstankar om att branden var anlagd.

Taket som det brann i är ovanför en gammal blomrabatt och har endast funktionen att leda bort regnvatten från husgrunden.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.