Annons
Nyheter

Ångrar otydligheten om skolstängning

– Det är möjligt att jag inte tillräckligt tydligt sagt att jag inte tänker medverka till ett beslut om att stänga Älmestads skola, medger Ann Stockzelius, ledamot för centerpartiet i barn- och utbildningsnämnden i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2010

I efterdyningarna till nämndens beslut i april om att stänga Älmestads skola i höst, har uppgifter gjort gällande att det var först då beslutet skulle tas, som centerpartiet tydlig deklarerade att man var emot.

Då frågan om situationen vid Älmestads skola tidigare diskuterats i nämnden, ska centerpartiet inte ha sagt sig vara emot en stängning av skolan, enligt dessa uppgifter.

Annons

Ann Stockzelius menar att centerns grundinställning i frågan om landsbygdsfrågor borde vara känd inom alliansen och hos de övriga partierna.

– Och jag tycker inte att jag ska behöva berätta den varje gång skolor är i farozonen och frågan diskuteras, säger hon.

– Men om det är så att jag varit otydlig i den här frågan, så är jag ledsen för det. Det är möjligt att jag inte tillräckligt tydligt och tillräckligt ofta sagt att jag inte vill medverka till ett beslut om att stänga Älmestads skola. Såvida det inte finns tydliga och starka skäl som talar för ett sådant steg.

Du har sagt att du blev förvånad över att förslaget om beslutet kom upp?

– Jag var förvånad över att förslaget om beslut innebar stängning redan till hösten. Min uppfattning är att de beslutade normerna ska följas. En stängning av en skola måste enligt dessa föregås av information och planering. Men så blir det inte här.

Då Kölaby skola stängde 2008 var vänsterpartiet det enda parti som reserverade sig mot beslutet. Din kommentar?

– Vi var också emot en nedläggning av den skolan, vilket vi sa i de interna diskussionerna mellan de borgerliga partierna. Däremot valde vi att inte reservera oss mot beslutet då nämnden hade frågan uppe. Skillnaden är alltså att vi den här gången är öppna med vår inställning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons