Annons
Nyheter

Andreas trea i Mora

Ett spårbyte tog på krafterna men en tredjeplats på Ungdomsvasan är ändå ett resultat som Andreas är nöjd med.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010
Andreas Svensson har återigen visat klassen i konkurrens med Sverige?eliten.
Andreas Svensson har återigen visat klassen i konkurrens med Sverige?eliten.Foto: Arkiv/Mikael Sepp

Det blev en tredjeplats i Ungdomsvasan för Andreas Svensson, Ulricehamns IF. Men det blev en strid längs den långa upploppsrakan inne Mora för att avgöra placeringarna bakom segraren Marcus Ruus, Årjäng.

– Jag låg lite efter strax innan upploppet, men i sista lilla springbacken gick jag ifatt åkarna framför mig, säger Andreas.

Annons

Som direkt på upplppet satte in en stöt för att gå förbi klungan som slogs om andraplatsen.

– Men då bytte en åkare spår precis framför mig och stängde mig. Så då fick byta till ett annat spår men som gick tungt på grund av snön eftersom ingen åkt i det tidigare. Därför orkade jag inte riktigt i spurten, men det blev en tredjeplats ändå och det är jag nöjd med.

Det nio kilometer långa loppet startade i Hemus utanför Mora, gick i en slinga i terrängen innan man kom tillbaka till det egentliga Vasaloppsspåret, vilket man följde de sista kilometrarna in till mål.

– Marcus Russ drog hårt utanför Hemus och fick en lucka som vi andra aldrig kunde täppa till. Men jag blev bäste 95:a i loppet och de två som slog mig är bland de bästa 94:orna i Sverige så det här känns mycket bra, säger Andreas.

Till helgen väntar Linnévasan i Borås och sedan är det dags för Folksam cup, där Andreas tävlar för Västergötland.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons