Annons
Nyheter

Andelen sökande till Tingsholm ökar

Trots att elevkullen minskat, ökar andelen sökande elever i årskurs nio till Tingsholmsgymnasiet. Det visar siffror från antagningsenheten i Borås.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2014

Det är eleverna i årskurs nio som nyligen lämnat in sina val till gymnasieskolan.

Av de elever i Ulricehamns kommun som för närvarande går i årskurs nio, ökar andelen förstahandssökningar till Tingsholmsgymnasiet.

Annons

Förra året var andelen förstahandssökande till Tingsholm 47 procent. I dag, exakt ett år senare, är andelen sökande 55 procent.

– Jätteroligt. Det visar att arbetet med att få flera sökande till Tingsholm börjat ge resultat. Jag är övertygad om att andelen sökande kommer att bli ännu större nästa år, säger Jennifer Ellinge, marknadsansvarig vid Tingsholmgymnasiet i Ulricehamn.

Totalt är det 239 elever som nu sökt till gymnasiet. Det är en förhållandevis liten elevkull. Av dessa har 132 elever sökt till något program vid Tingsholmsgymnasiet.

Störst ökning gör Teknikprogrammet som går från 13 till 26 förstahandssökande. Även Handel- och administrationsprogrammet och Industritekniska programmet har dubbelt så många förstahandssökande som förra året.

Samhällsvetenskapliga programmet har ungefär lika stor andel sökande som förra året, medan det Naturvetenskapliga- och Ekonomiprogrammet har ett minskat antal sökande.

Andelen sökande till Tingsholmsgymnasiet från Stenbocksskolan ökar kraftigt jämfört med förra året, från 48 procent till 58,7 procent, medan andelen från Ätradal minskar något.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons