Nyheter

Alliansen vill höja skatten i Tranemo

En skattehöjning med 43 öre. Det vill den borgerliga alliansen i Tranemo se nästa år. Men än är det inte klart vilka som ska styra kommunen kommande mandatperiod.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2014

Enligt det borgerliga förslag som presenterats höjs skatten med 43 öre, vilket skulle förstärka budgeten med 9,4 miljoner kronor. Det skulle också innebära att budgeten hamnar på plus istället för minus.

Med den aviserade höjningen skulle Tranemo få en utdebitering på prick 21 kronor och fortfarande ligga lägst i Sjuhärad. I Ulricehamns kommun är skatten 21,05 kronor.

Till de satsningar som alliansen vill göra nästa år hör ombyggnad av förskolan i Limmared, med bland annat nattis, fortsatta inköp av skoldatorer och inrättande av en tjänst som intregrationssamordnare. Dessutom finns en rivning av gamla Samhallsfastigheten för två och en halv miljon med i förslaget.

Den kommunala administrationen ska däremot spara en miljon kronor.

Men vilka som ska styra Tranemo kommun efter valet är inte klart. De fyra allianspartierna har 17 mandat, oppositionen 16 och SD fyra mandat.

Socialdemokraterna presenterar sitt budgetförslag vid nästa kommunstyrelsemöte.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.