Annons
Nyheter

65-åring döms för hot i villakvarter

” Jag ska ta ut dig i skogen och skjuta dig”. Det och liknande hot mot en granne i ett samhälle söder om Ulricehamn gör att en 65-årig man döms för olaga hot.
Nyheter • Publicerad 26 november 2014

Det var i somras som det var stökigt i ett bostadsområde i det lilla samhället i Ulricehamns kommun. 65-åringen hade en längre tid irriterat sig på att grannbarn uppehöll sig och lekte i hans trädgård. En kväll rann det över och efter att 65-åringen hotat barnen, fyra och fem år gamla, med stryk blev det bråk mellan honom och barnens pappa.

Då en annan granne kom ut för att sära på bråkstakarna blev han offer för ett antal hot som ”jag ska strimla dig levande” och ”jag ska klyva huvudet på dig”. Både 65-åringen och den hotade grannen var berusade vid tillfället.

Trots att den hotade grannen i förhör sagt att han inte blivit direkt rädd döms 65-åringen för de uttalade meningarna. Han döms också för att hotat de två barnen med stryk. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons