Annons
Nyheter

4,9 procents underskottför äldreomsorgen

Ett underskott motsvarande 4,9 procent av budget. Det blev utfallet för äldreomsorgen i Ulricehamns kommun förra året.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2014
Foto: 

Underskottet blev elva miljoner kronor för äldreomsorgen förra året. Efter justering var budgeten på totalt 223 miljoner. Omräknat i procent blev underskottet 4,9 procent av budget.

Inför 2012 var budgeten på cirka 220 miljoner kronor (netto) till verksamheten.

Annons

? Dels var det 63 miljoner som avser lokaler, bilar, nattjänst samt andra tillkommande kostnader.

? Dels var det 157 miljoner för biståndsbedömda timmar.

En bit in på året justerades budgeten upp till cirka 223 miljoner kronor.

Eftersom det handlar om en verksamhet som har med människor att göra, har det prognostiserade resultatet varierat över året.

I höstas upptäcktes att underskottet låg i nivån cirka tio miljoner. Utfallet vid årets slut landade på elva miljoner i underskott.

– För mig som ekonom är en avvikelse på nästan fem procent mot budget en ganska hög siffra. Men samtidigt är det inte osannolikt att sådana avvikelser uppstår. Särskilt inte i en verksamhet som berör många människor, säger Kristina Arvidsson, tillförordnad ekonomichef i Ulricehamns kommun.

Under förra året fanns motsvarande 420 årsarbetare inom kommunens äldreomsorg (siffran bygger om omräkning utifrån deltidstjänster, vikariat etc).

Fakturan för konsultrapporten om äldreomsorgen i Ulricehamns kommun kostar 162 288 kronor. Rapporten gjordes av Jan-Inge Hansson Konsult AB.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons