Nyheter

4 frågor till...

...Patrik Hjertén som blir moderedaktör för den internetbaserade tidningen Mods magazine.
Nyheter • Publicerad 9 april 2011
Patrik Hjertén.
Patrik Hjertén.Foto: Anette Westerlund

Vad är det för jobb du fått?

– jag ska bli senior fashion editor, eller moderedaktör som det heter på svenska, på en internetbaserade modetidning som kommer ut varje månad på nätet och två gånger om året i snygg pappersversion med glättat papper. Vi koncentrerar oss på unga designer som kommer i från våra trakter.

Du skriver krönikor i UT och jobbar som lärare på Tingsholmsgymnasiet, hur kommer det sig att du nu blir moderedaktör?

– I december började jag blogga i en egen modeblogg. Jag tyckte det var roligt. När jag fick höra talas om Mods magazine hörde jag av mig till dem. Efter ett möte med dem hörde de av sig och ville att jag skulle bli moderedaktör. Jag kommer börja väldigt smått, men det kommer innebära att jag kan resa runt i världen och vara med på stora modevisningar. Det blir som ett roligt extraknäck.

Vad händer nu?

– Jag ska snart resa till London för att göra en intervju med en känd modefotograf som heter Tanya Chalkin. Sedan väntar London fashionweek så småningom.

Ska du sluta jobba som lärare nu då?

– Nejdå. Det blir som sagt bara ett roligt extraknäck det här.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.