Annons

Förbudet: Uport-artister tvingas ändra sina shower

Det är inte bara grillningen i trädgården som påverkas av eldningsförbudet. Även Uport-artisterna får tänka om, enligt Sveriges radio P3.
Ulricehamn • Publicerad 2 augusti 2018
Mike Perry, svensk DJ, under musikfestivalen Summerburst på Gärdet i Stockholm där han använde pyroteknik. Så blir inte fallet i Ulricehamn. (Arkivfoto)
Mike Perry, svensk DJ, under musikfestivalen Summerburst på Gärdet i Stockholm där han använde pyroteknik. Så blir inte fallet i Ulricehamn. (Arkivfoto)Foto: Christine Olsson/TT

Efter sommarens svåra torka är eldningsförbud utfärdat i stora delar av Sverige och så även i Ulricehamn, vilket UT tidigare berättat om. Enligt en rapportering i Feeden i P3 har flera svenska festivaler fått tänka om efter förbudet – däribland Uport. I programmet berättades under torsdagen att både Darin och Mike Perry kommer att slopa sin pyroteknik på Uports scen, eftersom den bryter mot eldningsförbudet. Istället ska pyrotekniken ersättas av en konfettikanon.

Det är dock inte lika illa som för festivalen Urkult som kretsar kring något som kallas Eldnatten. De har enligt P3 helt fått ändra koncept och köra på ljusshower istället – med nya namnet LED-natten...

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons