Nyheter

Skogs- och Jaktvårdsdag på Väla

Igår var det skogs- och jaktvårdsdag på Väla. I och med det gick startskottet för framtidens verksamhet på Väla Kursgård
efter att Marcus Ivarsson med fru Angelica tagit över regin.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2010
Demonstration av effektiva avverkningsmaskiner imponerade på skogsintresserade besökare.
Demonstration av effektiva avverkningsmaskiner imponerade på skogsintresserade besökare.Foto: 

Det är en bedövande vacker vinterdag.

– Jag tror att det kommer att bli en hel del besökare här idag, säger Marcus Ivarsson och kisar i solskenet. Bilar med skogs- och jaktintresserade fyller också parkeringsplanen allt mer. Endel tillresta har kommit för att köpa färskt hundfoder i hopp om att få en friskare fyrbent jaktkamrat. Somliga går i investeringstankar när det gäller avverkningsmaskiner eller så har de bara kommit för att beundra de effektiva muskedundren. Behöver jaktradioutrustningen uppdateras är det ett ypperligt tillfälle att passa på en sån här dag. Marcus minglar vant bland grönklädda jägare och visar dem tillrätta bland skogsmaskinsutställare, hundfodertillverkare och experter på jakttillbehör. Det märks att han är väl integrerad i jaktvårdskretsar.

-Idag passar vi på att ha invigning för den nygamla verksamheten, säger Marcus. Har ni smakat kolbullar, förresten? Kom med ner till grillhuset!

Nere i grillhuset står Marcus jaktkamrat, tillika Väla Kursgårds egen kock, och steker en pannkaksliknande skapelse med fläsk. Jägareförbundet i södra Älvsborg är här som vanligt och säljer fällor och viltvårdsmaterial. Alf Gustavsson ifrån Härna erbjuder mätta besökare med trötta ben att åka en sväng med häst och släde.

-Det kunde inte ha blivit en bättre start för min verksamhet, konstaterar en nöjd Marcus Ivarsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.