Nyheter

Parhus förstördes av häftig brand

Ett parhus i Nitta totalförstördes vid en brand på måndagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2013
Parhuset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.
Parhuset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Vid 14.30 på måndagen larmade en boende i närheten att det brann i parhuset. Räddningstjänst från Ulricehamn, Vegby och Borås åkte dit och konstaterade att det brann häftigt i byggnaden.

– Vi var inne med rökdykare och skärsläckare. Det kröp i väggarna och var svårt att komma åt. Det finns en möjlighet att huset står kvar men då blir det kraftigt vattenskadat, säger Niklas Ignell som är inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Senare på eftermiddagen när elden var släckt kunde man konstatera att den ena delen av parhuset blivit totalförstörd i branden och den andra delen fått omfattande vattenskador.

Något som oroade räddningstjänsten under släckningsarbetet var ett antal gasflaskor i ett förråd intill parhuset. Mycket fokus inriktades på att säkra dessa och förhindra en explosion.

Enligt polisen var den ena av familjerna i huset borta när branden startade medan den andra evakuerades.

Det var på måndagen oklart vad som hade orsakat branden.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.